Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Wie is de Mol

Dit spel is vernoemd naar het gelijknamige televisieprogramma ‘wie is de mol’ en heeft er ook qua uitvoering veel van. Ben jij instaat om je als mol voor te doen of om juist je zoveel mogelijk te verschuilen als échte mol?

Benodigdheden

  • Een pen
  • Papier
  • Een doos
  • Glazen met drank

Uitvoering

Aan het begin van iedere ronde nemen alle spelers een papiertje en schrijven daarop: “jij bent niet de mol”, op één papiertje schrijft iemand “jij bent de mol”. Vervolgens gaan alle papiertjes in een grote doos, waarna de deelnemers een voor een papiertje trekken.

Vervolgens krijgt iedere deelnemer drie bierdopjes, die hij of zij in de lege doos moet zien te gooien. Mis je een dopje, dan mag je nog een keer gooien met datzelfde dopje! Wanneer je alle dopjes mist, moeten de deelnemers een glas bier leegdrinken.

Het is aan de mol om andere spelers zoveel mogelijk te laten drinken, door wel te missen, maar zich niet te verdacht te maken. Wanneer een speler denkt te weten wie de mol is, dan mag deze dat kenbaar maken. Klopt het? Dan moet de mol twee glazen bier drinken. Klopt het niet? Dan moet de deelnemer zelf twee glazen leegdrinken.