Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Verborgen kaart

De benaming van dit spel, ‘verborgen kaart’, verklapt eigenlijk al het doel van dit spelletje. Je moet voorkomen dat je een verboden kaart trekt, want doe je het wel, dan moet je een glas drank atten! Een leuk spel, voor op de zaterdagavond.

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glas met drank

Uitvoering

Bij ‘verborgen kaart’ wordt er vooraf een kaart benoemt, die gedurende de ronde geldt als de ‘verborgen kaart’. Spelers mogen vervolgens minimaal één en maximaal vijf kaarten uit de stapel pakken. Des te meer kaarten je van de stapel pakt, des te gevaarlijker het natuurlijk wordt, al heeft het ook een voordeel.

Sommige kaarten leveren je namelijk privileges op! Zo mag je met een joker een atje uitdelen aan een andere speler van het spel. Daarbij zou je van de koning een vrijstelling kunnen maken, zodat het aantrekkelijk is om veel kaarten te trekken.

De speler die een ‘verborgen kaart’ trekt, zal aan het einde van iedere ronde moeten drinken. Let op, je kunt bijvoorbeeld de ‘vier’ als kaart afspreken, maar ook de ‘schoppen vier’. Handig om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken!