Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Mexxen II

Voor ‘Mexxen II’ heb je als deelnemer een goede pokerface nodig. Heb je deze niet, dan betekend het in veel gevallen drinken, omdat je medespelers je als leugenaar onthullen. Houd jij je gezicht strak tijdens het spel?

Benodigdheden

  • Dobbelstenen
  • Dobbelbeker
  • Shotglaasje

Uitvoering

‘Mexxen II’ heeft veel weg van het spelletje ‘Mexxen’, waarbij eveneens met twee dobbelstenen wordt gegooid. Om de beurt krijgen de speler de dobbelstenen en de dobbelbeker, waarmee ze één keer gooien. Vervolgens kijkt de speler voor zichzelf onder de dobbelbeker, welk getal hij heeft. Gooi je bijvoorbeeld een 5 en een 3, dan heb je het getal 53. Het hoogste cijfer staat voor de tientallen, het laagste voor de eenheden! Gooi je een dubbel, dan betekend het dat je een honderdtal hebt. 3 en 3 staan voor 300, 4 en 4 voor 400, etc.

Na iedere beurt mag de speler die net gedobbeld heeft aangeven hoeveel punten hij heeft, dit hoeft niet correct te zijn. Het is vervolgens aan de speler naast hem, of die het puntenaantal geloofd, of denkt dat de eerste speler bluft. De tweede speler kan proberen hoger te dobbelen of het bekertje omhoog trekken!

Heeft de eerste speler inderdaad gebluft, dan moet hij drinken. Klopte het wel, wat hij zei? Dan moet speler twee drinken. Ook wanneer speler twee niet hoger gooit dan het aantal, dat speler een noemde, moet hij of zij drinken.