Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Maten naaien

Hoewel de naam van dit spelletje, ‘maten naaien’, niet heel vriendelijk klinkt, behoort het zeker tot één van de leukere drankspelletjes. Het is niet voor niets, dat veel studenten de zaterdagavond beginnen met een rondje maten naaien! Hoe hard ben jij?

Benodigdheden

  • Glazen met drank
  • Drie dobbelstenen

Uitvoering

Voordat het spel begint ga je met z’n zessen in een kring zitten, het liefste aan een ronde tafel voor de dobbelstenen. Vervolgens mogen de spelers één voor één de drie dobbelstenen opgooien, waarbij geprobeerd moet worden om een dubbel te gooien.

Lukt het je niet om een dubbel te gooien met de drie dobbelstenen, dan is de volgende speler aan de beurt en is je ronde voorbij. Wanneer het wel lukt, is het afhankelijk van het aantal ogen op de laatste dobbelsteen, wie er moet drinken. Gooi je bijvoorbeeld eerst een 2, dan nog een 2 en vervolgens een 4, dan telt de vier als het aantal ogen.

Met dit aantal ogen, mag je een speler aanwijzen die moet drinken. Let wel, deze speler moet of vier stoeltjes links, of vier stoeltjes rechts van je zitten. Als de spelers gedronken heeft, gaat het spel verder met de volgende speler.