Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Kingsen

Kingsen lijkt qua uitvoering veel op andere drankspelletjes; je hebt een pakje kaarten, waarvan iedere kaart een bepaalde regel draagt. Weet jij de slokken drank te ontwijken, of wordt het een zware avond?

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glazen met drank

Uitvoering

Vooraf krijgt iedere speler een glas met drank voor zich, daarbij ligt er op tafel een stapel met spelkaarten. Let erop, dat vooraf de jokers uit het spel worden verwijderd, omdat hier geen regel aan verbonden zit.

Regels: 2) De speler neemt twee atjes.

3) De speler links neemt een slok.

4) De speler rechts neemt een slok.

5) De speler legt zijn duim of tafel, de andere spelers moeten zo snel mogelijk volgen. Degene die dit als laatste doet, moet een slok drinken.

6) De speler kiest een medespeler uit, die over een gekozen onderwerp moet praten. Het woord ‘euh’ is verboden gedurende één minuut. Wanneer het niet lukt, moet de gekozen speler een slok drinken!

7) Juffen! De spelers tellen om de beurt, waarbij er geen ‘7’ genoemd mag worden, evenals een veelvoud daarvan.

8) De speler mag een nieuwe, algemeen geldende regel verzinnen.

9) De speler bedenkt een woord, waarop de andere spelers moeten rijmen. Lukt het iemand niet meer, dan moet deze een slok drinken.

10) De speler mag andere spelers vragen stellen gedurende het spel. Beantwoord een van de spelers de vraag, dan moet deze een slok drinken.

Boer) Je mag een regel bedenken (net als bij de 8).

Vrouw) De speler bedenkt een categorie, waarbij de andere spelers een woord moeten noemen. Past het woord er niet meer bij, dan moet de verliezende speler een slok drinken.

Heer) De speler die de vierde heer pakt, moet een atje nemen. Dit atje is gemaakt door de speler die de eerste heer getrokken heeft.

Aas) De speelrichting wordt omgedraaid.