Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Kaartje trekken

Veel makkelijker als het spel ‘kaartje trekken’ is, zal je het niet krijgen in de categorie drankspellen. Je hebt er vrijwel niets voor nodig en je hoeft geen ingewikkelde regels te leren, maar het bezorgd je wel een fijne avond. Leuker kan het bijna niet! Heb jij het geluk aan je zijde op deze avond?

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glazen met drank

Uitvoering

Voor ‘kaartje trekken’ heb je enkel een pakje speelkaarten en flink wat glazen drank nodig, naast natuurlijk voldoende deelnemers. Met hoeveel mensen je dit spel speelt maakt niet uit, al is het aan te raden om dit met maximaal 4 à 5 te doen, om het niet te lang te laten duren.

Iedere ronde trekken de spelers één voor één een kaart uit het stapeltje spelkaarten, waarna deze open op een tafel of bar worden gelegd. Vervolgens kijken de deelnemers welke speler de laatste kaart heeft getrokken of een aas! Beiden zorgen ervoor, dat de deelnemer een slok moet drinken uit zijn glas.

Trekt iemand een joker? Dan mag die speler iemand aanwijzen, die eveneens moet drinken. Wanneer de speler ook al de laagste kaart had, moet deze tweemaal drinken.