Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Kaarten piramide

Zoals de naam al zegt, is ‘kaarten piramide’ gebaseerd op een spel, waarbij je kaarten uit een piramide moet vervangen voor een nieuwe. Trek jij de juiste kaarten uit de piramide, dan blijf je bespaart voor een grote hoeveelheid drank. Laat de echte farao in je naar boven komen!

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Shotglas

Uitvoering

Voordat het spel begint, bouwt een van de spelers een piramide van speelkaarten op, waarbij iedere waarde meedoet. Let erop, dat slechts één van de spelers de waarden van de kaarten ziet, want anders is het spel bij voorbaat al mislukt. De piramide begint met vijf kaarten in de onderste rij, vier erboven, enzovoorts.

Vervolgens mogen de deelnemers één voor één een ronde spelen. Er wordt geprobeerd om eerst van de onderste rij een kaart te pakken, vervolgens van de rij erboven en zo verder, tot je bij de bovenste kaart bent aangekomen.

Doel van het spel is, dat je voorkomt dat je de kaarten met een plaatje pakt. Pak je toch een boer, vrouw, joker of heer in de onderste rij, dan moet je het aantal afgesproken atjes nemen. Lukt het je, om ook in de tweede rij een kaart met een plaatje te pakken, dan moet je tweemaal die hoeveelheid drinken.