Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Het grote spreekwoorden spel

Wellicht ken je dit spel, althans een afgeleide van dit spel, nog van vroeger op de basisschool. Bedoeling is, dat je aan de hand van uitbeeldingen van een teamgenoot moet raden welk spreekwoord er wordt uitgebeeld. Ben jij bestemd tegen de druk van de stopwatch?

Benodigdheden

  • Glazen met drank
  • Stopwatch

Uitvoering

Voordat het spel begint, worden er twee of drie teams gevormd van ieder minimaal twee spelers. Vervolgens maak je als gehele groep een lijst met spreekwoorden, die gebruikt mogen worden in het spel. Eventueel kun je dit achterwegen laten, om het nog net iets moeilijker te maken voor de deelnemers.

Om de beurt mag één speler van een team, een spreekwoord uit proberen te beelden. Let wel, je mag dit alleen doen met beelden, het moet dus zonder woorden! Wanneer een van de spelers uit het team raadt om welk spreekwoord het gaat, dan moeten de overige teams een slok van hun drank drinken. Lukt het niet, dan moet het team zelf een slok nemen!

Wanneer je de spanning op wilt voeren, kun je gebruik maken van de stopwatch en bijvoorbeeld afspreken, dat je maximaal een minuut te tijd hebt om een spreekwoord uit te beelden. Dit maakt het voor de spelers van dat team moeilijker, omdat er ook tijdsdruk bij komt.