Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Handjeklap

‘Handjeklap’ valt onder de makkelijkere bierspellen en kent maar een zeer beperkt aantal regels. Een leuk spel voor het begin van de avond, als iedereen nog fris en nuchter is! Blijf jij ook na dit spel nuchter, of moet je drinken?

Benodigdheden

  • Glas met drank

Uitvoering

Alle deelnemers gaan rondom een ronde tafel staan met hun handen kruislings naast elkaar. Ter voorbeeld; eerst de rechterhand van je linker buurman, dan je eigen hand, dan de linkerhand van je rechter buurman en vervolgens je rechterhand. Het spel begint op het moment, dat een van de deelnemers met zijn hand op tafel slaat.

Iedere ronde gaat in eerste instantie met de klok mee, waarbij de speler naast de eerste speler dus ook met zijn of haar hand op tafel moet slaan. Wanneer iemand tweemaal slaat keert de ronde om en ga je tegen de klok in.

Wanneer iemand te vroeg of op een verkeerd moment klapt, omdat de ronde bijvoorbeeld gedraaid is, dan moet deze speler een biertje atten. Ook als iemand er lang overdoet om te slaan, is dit een teken van een verliezer; biertje atten. Het spel is het leukste, als je het in een hoog tempo speelt!