Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Formule 1 spel

Houd jij wel van een snel spelletje? Dan is dit ‘Formule 1 spel’ er echt een voor jou! Hoewel het spel naast snelheid weinig met de Formule 1 te maken heeft, zorgt het gegarandeerd voor een gezellige avond.

Benodigdheden

  • Glazen met drank

Uitvoering

Het spel kan met een groot aantal deelnemers gespeeld worden en kent vrijwel geen regels. Doel van het spel is, dat je om de beurt racegeluiden maakt zoals we die kennen uit de Formule 1 zelf. Wanneer je een verkeerd geluid maakt, op een verkeerd moment, betekend het dat je een glas bier moet atten.

Het spel begint wanneer een van de deelnemers uit een kring ‘njeeew’, het geluid van een racewagen, begint te maken. Vervolgens moet de speler naast de eerste speler hetzelfde geluid maken, waarbij de rondes met de klok meegaan. Het spannende aan dit spel is, dat een deelnemer ook ‘ieeee’ of ‘pitstop’ kan roepen. In het eerste geval, betekend het dat de racewagen remt en de ronde wordt omgedraaid. Bij ‘pitstop’ staat de racewagen stil, wat inhoudt dat de volgende speler een beurt moet overslaan.

Wanneer een van de spelers te vroeg, te laat of niet op zijn beurt een geluid maakt, wat te maken heeft met de racewagen, dan verliest hij de rond. De verliezer moet een glas bier atten, of een shotje met sterke drank.