Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Enen

Zoals de naam van het spel, ‘Enen’, al doet vermoeden, moet je voorkomen dat je de één gooit met de dobbelsteen. Probeer juist de zes te gooien, dan mag je een leuke regel verzinnen voor andere aantallen ogen. Ben jij de creatiefste vanavond?

Benodigdheden

  • Dobbelsteen
  • Glazen met drank

Uitvoering

‘Enen’ kent vrijwel geen regels, het is juist de bedoeling, dat je de regels zelf gaat verzinnen gedurende het spel. Voordat het begint zet je voor iedereen een glas bier of andere drank neer en ga je om een tafel of aan de bar zitten. Let er in ieder geval op, dat er voldoende ruimte is om te dobbelen.

Om de beurt mogen de spelers de dobbelsteen gooien, waarna het aantal ogen bepalend is voor een volgende opdracht. Bij een één, moet de speler een slok van zijn drank nemen, of het gehele glas leegdrinken (afhankelijk van je eigen regels).

De zes geeft een speler het recht om een regel te maken, of er juist eentje te verwijderen. Deze regel koppel je vervolgens aan een aantal ogen, zodat als er weer ‘drie’ gegooid wordt, een speler jou regel moet uitvoeren bijvoorbeeld.

Let wel, deze regels mogen er niet direct toe leiden, dat iemand een slok van zijn drank moet nemen.