Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Driemannen

Het leuke aan ‘driemannen’ is, dat de regels van het spel eigenlijk gedurende het spel worden bedacht door de spelers. Bij een bepaald aantal ogen, mogen deelnemers nieuwe regels bedenken, waardoor jezelf bepaald hoe het spelverloop van het spel zich ontwikkeld.

Benodigdheden

  • Bierglazen met drank
  • Dobbelstenen

Uitvoering

Iedere deelnemer heeft een glas met drank voor zich en krijgt om de beurt de mogelijkheid om met beide dobbelstenen te gooien. Wanneer een speler een één en een twee gooit (totaal drie), wordt deze de ‘Drieman’. Een ‘drieman’ moet altijd een slok van zijn drankje nemen, op het moment dat iemand een losse drie gooit met een van de dobbelstenen.

Een dubbel, bijvoorbeeld een twee en een twee, zorgt ervoor dat de gooier ervan slokken drank mag uitdelen aan andere deelnemers. In dit geval van de gooier twee slokken uitdelen, het aantal slokken is dus gelijk aan het aantal ogen van één van de dobbelstenen.

Wanneer een speler een totaal aantal ogen van acht gooit, mag deze een speler een regel bij het spel bedenken. Dit kan in principe alles zijn! Echter, als een andere deelnemer een totaal aantal ogen van elf gooit, kan deze de regel of een andere weer ongedaan maken.