Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

De 4 boeren

Bij dit spel draait het allemaal om de boeren in de stapel met kaarten! De eerste boer is nog geen probleem, maar daarna wordt het steeds meer drinken. Weet jij de boeren te ontlopen gedurende het spel?

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glazen met drank

Uitvoering

Iedere speler krijgt voordat het spel begint een glas met drank, daarnaast wordt in het midden een groot glas gezet van 0,5L. Dit glas blijft tot de eerste boer leeg, daar doe je dus vooraf niks in! Als derde element van het spelt leg je in het midden een stapel met kaarten, waar alle vier de boeren inzitten.

Om de beurt pakken de spelers een kaart, waarbij het vanzelfsprekend draait om de boeren. De speler die de eerste boer trekt heeft geluk en mag in het grote glas een drankje mixen! Je kunt in feite kiezen uit alle drankjes die je in huis of aan de bar hebt.

De speler die de volgende boer trekt moet een derde van het glas in het midden opdrinken, waarna het spel hervat wordt. Een derde boer zorgt ervoor, dat de speler de rest uit het grote glas moet drinken, voordat een van de spelers de vierde boer trekt. Is het glas dan nog niet leeg, moet deze speler een extra atje nemen!