Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Clubje opgericht

Dit is een van de makkelijkere spellen onder de drankspelletjes, waarbij het de bedoeling is dat je om de beurt een liedje zingt en goed moet kunnen tellen. Kortom, hoe meer drank er gedronken wordt, des te moeilijker en leuker het wordt!

Benodigdheden

  • Glazen met drank

Uitvoering

Voordat het spel begint gaan alle spelers in een kring zitten en wordt er voldoende drank in glazen geschonken. Eventueel kun je dit ook tijdens het spel doen, maar om de snelheid te bevorderen wordt het aangeraden om het vooraf te doen.

Vervolgens zingen alle spelers om de beurt een liedje; ‘Meneer X heeft een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht, ik wil erbij, ik wil erbij!’, de volgende voegt zijn eigen naam of die van een andere (eventueel verzonnen) toe; ‘Meneer X en meneer XX hebben een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht, ik wil erbij, ik wil erbij!’.

Dit gaat net zolang door, totdat een van de deelnemers een fout maakt. Deze moet dan net zoveel glazen drank drinken, als dat er genoemd zijn in het liedje. Stel je hebt dus vijf namen genoemd, dan moet de verliezer vijf glazen drank drinken.