Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Circle of Death

Bij dit spel draait alles om de cirkel met kaarten die zijn neergelegd rondom een glas met bier. Degene die de cirkel doorbreekt heeft pech en moet het glas leegdrinken! Kortom, voorkom een gat in de Circle of Death.

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glas met drank

Uitvoering

Het glas met bier wordt centraal op een tafel gezet, waarna het pakje met kaarten om dit glas wordt verspreid in een cirkel. Let erop, dat de jokers uit het spel zijn gehaald en de kaarten met hun rug naar boven op de tafel liggen.

Vervolgens pakken de spelers om de beurt één van de kaarten uit de cirkel, zodanig dat de cirkel niet doorbroken wordt. Degene die uiteindelijk zorgt, dat de cirkel geen cirkel meer is, moet het glas met bier leegdrinken! Let wel, je mag de kaarten rondom de kaart die je trekt enigszins verschuiven, dit kun je vooraf met de andere spelers bespreken.

De gepakte kaart is gekoppeld aan een opdracht en moet je na het uitvoeren daarvan neerleggen op het bierglas. Dit moet zo, dat de kaart net iets uitsteekt over de onderliggende kaart, zodat er langzaamaan een waaier ontstaat. Zorg jij ervoor, dat deze waaier instort, dan moet je het glas leegdrinken en is het spel eveneens ten einde.

2-6) Bij een rode kaart mag je een aantal slokken weggeven, gelijk aan het nummer op de kaart die je pakt. Bij zwart moet je dit aantal zelf drinken!

8) Je mag de kaart op de waaier leggen en vervolgens een beurt overslaan.

9) Nine Rime; de speler bedenkt een woord, waar de andere spelers een rijmend woord op moeten bedenken. Dit gaat om de beurt, waarbij degene die geen woord meer weet een slok moet drinken!

10) De volgende speler mag een beurt overslaan.

Vrouw) Iedere speler moet een slokje van zijn drankje drinken.

Heer) De speler noemt een categorie waarin de spelers om de beurt een bijpassend woord moeten noemen. Degene die niks meer weet moet een slok drinken!

Aas) De speler mag zelf een regel bedenken, die geldt voor alle andere spelers en dus niet is gekoppeld aan een bepaalde kaart.