Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Bierspel kaarten

Dit drankspel, ‘bierspel kaarten’, is een wat ingewikkelder spel dan de meeste andere die we gepubliceerd hebben. Iedere waarde, met uitzondering van de joker, behoord bij een bepaalde regel.

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glazen met drank

Uitvoering

Voor iedere ronde neem je een spel met kaarten, waar de jokers vooraf uitgehaald worden. Om de beurt trekken de spelers een kaart, die direct open getoond wordt aan andere spelers. Afhankelijk van het aantal punten op de kaart, geldt een bepaalde regel (zie onderstaand overzicht).

2. De deelnemer mag twee slokken bier weggeven aan een andere speler.

3. De deelnemer mag drie slokken bier weggeven aan een andere speler.

4. De deelnemer mag vier slokken bier weggeven aan een andere speler.

5. De deelnemer mag vijf slokken bier weggeven aan een andere speler.

6. De deelnemer mag een woord verzinnen, die door niemand meer gezegd mag worden gedurende het spel. Wanneer iemand het woord wel noemt, dan moet die speler een slok van zijn glas drank drinken.

7. Deze regel lijkt veel op het spelletje ‘juffen’, maar is net iets anders. Waar je bij ‘juffen’ het woord ‘juf’ noemt, tijdens het tellen, sla je het getal met een 7 of een veelvoud daarvan, over.

8. De deelnemer mag een regel verzinnen, het maakt niet uit welke dat is.

9. De deelnemer dient een glas drank te atten.

10. De deelnemer mag, net als bij de acht, een regel verzinnen. Wanneer een deelnemer de regel overtreedt, moet deze een slok van zijn drank nemen.

Boer: De deelnemer legt zijn duim op tafel, in feite hetzelfde als ezelen. De speler die als laatste zijn duim op tafel legt, moet een slok van zijn glas drank drinken.

Vrouw: Deze kaart geeft een deelnemer het recht om naar de wc te gaan. Wanneer een speler naar de wc moet, maar geen ‘vrouw’ heeft, moet deze eerst een slok uit zijn glas drank drinken.

Heer: De deelnemer mag een andere deelnemer een vraag stellen. Wanneer de tegenspeler antwoordt, moet hij een slok uit zijn glas drank drinken. Lukt het de tegenspeler om een tegenvraag te stellen, dan moet je zelf een slok uit je glas nemen!

Aas: De deelnemer dient de kaart op tafel te leggen. Wanneer alle azen verzameld zijn en open op tafel liggen, moet iedere deelnemer een slok uit zijn glas drank nemen.