Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Bierkaartspel

De naam van dit spel zegt in feite al genoeg, je trekt een kaart, waarna je een bepaalde opdracht uit moet voeren. Mislukt de opdracht, of houd je je niet aan een regel, dan moet je een slok van je glas met drank drinken.

Benodigdheden

  • Pakje spelkaarten
  • Glazen met drank

Uitvoering

Om de beurt pakken de deelnemers aan het spel een kaart van de stapel, waar de jokers vooraf uitgehaald. Iedere kaart is gekoppeld aan een regel, zie hieronder.

2-6) Een rode kaart geeft je de mogelijkheid om slokken weg te geven, gelijk aan het nummer wat je getrokken hebt. Bij een zwarte kaart moet je dit aantal zelf drinken!

7) Juffen! Bij dit nummer ga je om de beurt tellen, waarbij je de ‘7’ en een veelvoud daarvan vervangt voor het woord ‘juf’. Degene die verliest moet een slok drinken!

8) De speler noemt een categorie, waarbij alle spelers een woord moeten noemen. Degene die niks meer weet, moet een slok drinken!

9) Plaskaart; deze kaart geeft je het recht om even naar de WC te gaan.

10) Je legt deze kaart omgedraaid op tafel, zodra je hem opendraait doe je een beweging die de andere spelers na moeten doen. Degene die de beweging als laatste uitvoert, verliest en moet dus drinken!

Boer) Je mag een regel verzinnen, die van toepassing is op alle spelers.

Vrouw) Je mag een eerder bedachte regel afschaffen, evenals een bestaande regel.

Heer) Je legt deze kaart open op tafel, degene die de vierde heer trekt moet een flesje bier leegdrinken, zo snel mogelijk uiteraard!

Aas) Alle spelers beginnen met drinken, waarbij degene met de aas bepaald wanneer er gestopt wordt. Wanneer deze speler stopt met drinken, mag de speler naast hem pas stoppen, daarna de speler daar weer naast, etc.