Heeft u ook een leuk spel? Deel hem mee met andere gebruikers

Spel Toevoegen

Aapje gooien

‘Aapje gooien’ is een van de wat ingewikkelder spellen, waarbij je moet proberen om een ‘aapje’ te gooien. Degene met het minste aantal punten, moet een x aantal glazen drank drinken. Een leuk spel, mits je nog nuchter bent!

Benodigdheden

  • Twee dobbelstenen
  • Glazen met drank

Uitvoering

Om de beurt gooien de spelers met een tweetal dobbelstenen, waarbij geprobeerd wordt om een zo hoog mogelijk aantal punten te gooien. Na iedere ronde bepaald een speler of hij/zij de puntencombinatie laat staan, of dat deze nog een keer gooit. Dit herhaalt zich maximaal drie ronden, waarna gekeken wordt wie welk puntenaantal heeft.

Een oneven aantal is altijd lager, dan een even puntencombinatie. In dit spel kun je dus beter een 1+1 gooien, dan een 6+5. Naast een even of oneven puntencombinatie (ter waarde van maximaal 1 punt) kun je het ‘aapje’ gooien, dit is twee punten waard en gooi je met een 1 en een 2.

De speler die het minste puntenaantal heeft aan het einde verliest en moet een x aantal glazen drank drinken. Hoeveel glazen dit zijn, hangt af van het totale puntenaantal van de spelers. Wanneer er twee aapjes worden gegooid, moeten beide spelers nog een keer gooien. Let op, de punten voor beide aapjes tellen mee aan het einde.